Снимка Булфото, архив, Видео Нова Тв, Vbox7.comЕкоминистърът посочи коя е причината

...
Снимка Булфото, архив, Видео Нова Тв, Vbox7.comЕкоминистърът посочи коя е причината
Коментари Харесай

Емил Димитров: Реките преливат, защото системно се замърсяват

Снимка Булфото, списък, Видео Нова Тв, Vbox7.com

Екоминистърът посочи коя е повода за преливането на реките в България. Емил Димитров разкри още по какъв начин са изчистили плаващото бунище в коритото на река Искър.

Ако не бяхме изчистили пестицидите край Своге, всичко щеше да отиде в питейната вода. Сега освен щяхме да имаме трансгранично замърсяване, а и всичката риба до Дунава щеше да е измряла ” , съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров в ефира на .

Според него аргументи за преливането на реките е систематичното им замърсяване и неналичието на разчистване.  Голям проблем основават и противозаконните изкопни действия от строителни компании, за които и прокуратурата е назначила инспекции, написа

„ Министерство на вътрешните работи също се включи. Имаме няколко случая и към този момент са основани актове. Съвсем скоро имахме случай до газопровод. Образувал се е остров от наноси до газопровода, реката идвайки се отклонява и бие по газопровода. Защо би трябвало да се случва това?  А казусът в Своге, всички споделят, че тези боклуци не са от него. А ние доста добре знаем, че идват от София. Водата е отмила противозаконни сметища и всичко е отишло в Своге ”,  заяви Димитров.

Екоминистър изясни, че е основана организация за гладко изпускане на язовирите, с цел да може хем да се задържи водата в тях, хем да не бъде провокирано наводняване в Пловдив, както и в Турция, където ситуацията също е извънредно сериозна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР